Mushing

What's it about?

 

Mushen is een sport apart. Je kan het doen met 1 hond, 2 honden, 3... Maar het natuurlijk nog leuker als je het kan doen met een 6-honden team en daarachter een kart of quad en zo genieten van de honden en de natuur. Zo is het bij ons begonnen. Een stepje gekocht voor onze twee hussen en gemerkt van dit is toch wel fijn.

 

Toch zijn er regels verbonden aan het mushen, zo mag je in België je honden niet gebruiken als trekkracht zonder dat je bij een erkende club lid bent. In Nederland gaan ze nog een stapje verder en mag je een hond zonder stamboom niet gebruiken als treklast en moet je voor die hond een trekontlasting laten invullen door de dierenarts en die dan opsturen om een goedkeuring te bekomen.

 

Zelf ben ik voorstander om elk stadium te doorlopen. Daarmee wil ik zeggen starten met één hondje voor de step, dan naar 2 dan naar een kart met 3 of 4. En zo stelselmatig uitbreiden, het is maar zo dat je de werking leert van heel het gebeuren.

Dit seizoen gaan we ons focussen op sprintwedstrijden en kijken hoe onze honden het doen. We lopen met een 5-span dit met een quad of kart.

 

De droom is eens deelnemen aan een wedstrijd op de sneeuw.

Copyright @ All Rights Reserved